Na Jihlavsku havaroval autobus: Mezi zraněnými jsou děti!

Nehoda autobusu na Jihlavsku. (4.12.2020) 2

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

4. prosince 2020 15:05 | Aktualizováno: 4. prosince 2020 17:15

Na Jihlavsku došlo v pátek odpoledne k dopravní nehodě autobusu, ve kterém cestovaly děti. Podle prvotních informací zasahujících záchranářů se při ní zranil větší počet osob. Záchranáři nakonec ošetřili 29 lidí, tři se zranili těžce a byli převezeni do nemocnice v Brně.

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina zásah na místě potvrdila na sociální síti Twitter. Policisté zase potvrdili, že jsou mezi zraněnými děti.

K nehodě vyjelo deset posádek záchranářů, svoji práci mohli ukončit krátce před 16:00. Věk těžce zraněných ani policejní mluvčí, ani mluvčí záchranářů nekomentovali.

Aktuálně zasahuje několik našich posádek u dopravní nehody autobusu u obce Puklice na Jihlavsku. Na místě je větší počet zraněných osob.

— ZZS Kraje Vysočina (@zzsvysocina) December 4, 2020

K nehodě došlo kolem 14. hodiny mezi obcemi Puklice a Příseka. Policie uvedla, že pod autobusem, který se nejspíš vyhýbal protijedoucímu autu, se utrhla krajnice a převrátil se na bok. Na místě zajistila dokumentaci nehody.

"Potřebovali bychom, aby se nám ozval řidič osobního vozidla, který po té silnici projížděl v opačném směru, čili jel od Příseky na Puklice. S tím autobusem se pravděpodobně míjel. Potřebovali bychom, pokud by měl záběry z palubní kamery, kdyby se nám ozval na lince 158 a poskytl nám buď svědectví nebo ty záběry," dodala Čírtková.

Témata: Nehody autobusů Dopravní nehody Autobusy Vysočina (kraj)