Areál firmy Nowaco zasáhl požár! Byli jsme u toho!

Požár v Kralupech nad Vltavou

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. listopadu 2020 21:07

Ve středočeských Kralupech nad Vltavou hoří hala společnosti Nowaco! Od střechy se celý den zvedá hustý černý dým, který je vidět na kilometry daleko. Lidé ve městě nemají větrat ani se zdržovat venku.

Podle starosty nehrozí lidem bezprostřední nebezpečí, hasiči ale nejdříve vyhlásili druhý poplachový stupeň, později ho kvůli velkému rozsahu požáru zvýšili na třetí ze čtyř možných.

Nikdo není zraněný, řekla ČTK mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. I po 20:00 zásah pokračuje, trvá třetí stupeň poplachu, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Oheň vznikl kolem 14:00. Zasáhl celou budovu včetně střechy. Mluvčí hasičů uvedla, že jde o skladovací halu společnosti Nowaco. "Je to rozděleno do čtyřech požárních úseků," dodala mluvčí.

Pracuje na nich 14 jednotek hasičů. Pod kontrolou zatím požár není, uvedla. Hasiči přijeli i s výškovou technikou. Silnice před skladem je uzavřena. Zásah potrvá minimálně do nočních hodin.

"Na místě nyní zasahují hasičské jednotky. Bezprostřední nebezpečí však nehrozí, nedošlo k úniku nebezpečných látek," uvedl starosta Marek Czechmann.

Městský úřad vyzval občany, aby nyní nevycházeli a nevětrali. Policisté podle informací reportéra stars24.cz nejbližší okolí místa požáru uzavřeli. Lidé se však zastavovali po celém městě a pozorovali masivní požár i hustě se linoucí dým, část města byla navíc zasypána popelem!

Témata: Požáry středočeský kraj