Návrat maturantů do škol se zatím nekoná! Kdy bude?

Robert Plaga

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. listopadu 2020 11:52

Žáci prvních a druhých tříd základních škol a všichni žáci speciálních škol se ve středu 18. listopadu vrátí do školních lavic. Budou muset nosit roušky všude a třídy se nebudou dělit do menších skupin jako na jaře, děti z různých tříd by se ale neměly potkávat. Ostatní ročníky si zatím počkají.

Závěrečné ročníky základních, středních a vyšších odborných škol se vrátí k prezenční výuce ve čtvrtém z pěti stupňů rizika nákazy covidem-19 podle protiepidemického systému PES.

Spolu s jejich návratem se ve středních a vyšších odborných školách obnoví praktická výuka pro skupiny do 20 lidí a na druhém stupni základních škol a nižším stupni víceletých gymnáziích se třídy budou po týdnech střídat ve výuce na dálku a z domova. Na dnešní tiskové konferenci to dnes novinářům řekl ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Na vysokých školách se podle něj při čtvrtém stupni rizika covidu-19 obnoví praktická a laboratorní výuka pro skupiny do 20 lidí a umožní se individuální konzultace. O tom, zda se současná opatření zmírní na čtvrtý stupeň by se podle Plagy mělo rozhodnout tento týden.

Témata: Školství Robert Plaga Školství