Zaorálek: Člověk degradující uprchlíky na slimáky nemá v ČSSD místo

Lubomír Zaorálek

Autor: Jan Novák, stars24.cz, ČTK

6. října 2017 23:11

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek se distancoval od vyjádření sociálnědemokratického místostarosty Brna-Bohunic Milana Hrdličky, který přirovnal migranty ke slimákům. Člověk, který takovým způsobem degraduje lidi, nemá v sociální demokracii místo, uvedl dnes Zaorálek na twitteru.

"Kdokoliv se vyjadřuje hanlivě a nenávistně vůči určitému etniku či národnosti a degraduje lidi tím, že o nich mluví jako o slimácích, šíří tím nenávist v ČR, zvyšuje bezpečnostní riziko, a škodí tak naší zemi i jejím lidem. Takový člověk nemá místo v ČSSD," tvrdí ministr zahraničí a celostátní lídr nejsilnější vládní strany pro nadcházející sněmovní volby.

Hrdlička podle médií v říjnovém zpravodaji radnice Naše Bohunice napsal, že slimáci se nezastaví před ničím a varoval před jejich invazí. "Nenechme se ošálit vzdáleností, ze které přichází, ať je Španělsko, Itálie či ostatní jižní státy. Pro slimáky je to v podstatě výzva, kterou mají v sobě zakódovanou a kterou musí splnit.

Musí se přece dostat do té země zaslíbené, kde je dostatek potravy a kde se bude přiživovat na práci ostatních," uvedl mimo jiné místostarosta. Později v rozhovorech s novináři řekl, že není extremista či xenofob, jen chtěl článkem vyvolat veřejnou diskusi.

Témata: Lubomír Zaorálek ČSSD uprchlíci Michal Hrdlička