V Kdyni na Domažlicku se srazily vlaky: 20 zraněných!

Srážka vlaků v Kdyni (9.9.2020) 2

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz, ČTK

9. září 2020 8:52 | Aktualizováno: 9. září 2020 9:23

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se dnes ráno srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Podle předběžných informací záchranné služby se při nehodě zranilo zhruba 20 lidí, z toho čtyři středně těžce.

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se dnes ráno srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Prvotní informace hovořily o 13 zraněných, na místě zasahovaly všechny záchranné složky.

Mluvčí ZZS Plzeňského kraje Mária Svobodová uvedla, že vzhledem k většímu počtu lehce zraněných se celková bilance stále mění. „Čtyři osoby vyžadovaly traumacentrum a byly letecky přepraveny do plzeňské a motolské nemocnice, jsou mimo ohrožení života,“ řekla pro stars24.cz.

Tři středně těžce zraněné osoby dle informací záchranářů nevyžadovaly traumacentrum a byly převezeny do klatovské nemocnice. Podle předběžných informací se při nehodě zranilo zhruba dvacet lidí. „Vrací se tam náš Kryštof, který by případně pomohl s odsunem dalších zraněných,“ dodala Svobodová.

Nehoda se stala po 7:15. Podle dostupných informací se srazil osobní vlak a železniční diagnostická souprava, která se skládá z lokomotivy a jednoho vagonu. Provoz na trati mezi Kdyní a Domažlicemi je přerušen.

Témata: srážka vlaků v Kdyni (9.9.2020) Nehody vlaků Vlaky