Tragédie u obce Moravské Bránice: Vlak smetl auto, řidička zemřela!

Osobní vlak na Brněnsku narazil do automobilu. (2.9.2020)

Autor: stars24.cz, ČTK

3. září 2020 8:55

Osobní vlak u Ivančic na Brněnsku v úterý ráno na přejezdu narazil do osobního auta, jednaosmdesátiletá řidička zemřela. Policie nehodu vyšetřuje, řekl ČTK její mluvčí Bohumil Malášek. Provoz vlaků byl v místě asi sedm hodin přerušený, České dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu.

Nehoda se stala po 8:00 na přejezdu mezi Ivančicemi a Moravskými Bránicemi poblíž chatové oblasti. Přejezd je bez závor a bez semaforu. "Železniční přejezd není frekventovaný, využívají jej hlavně majitelé přilehlých rekreačních chat, je osazen výstražným křížem doplněný značkou stůj, dej přednost v jízdě," uvedl na webu policie mluvčí David Chaloupka. Doplnil, že ve vlaku jeli jen tři lidi, žádný z nich se nezranil.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová uvedla, že operátoři záchranné služby na místo nehody vyslali pozemní lékařskou posádku a inspektora provozu. "V autě byla žena staršího věku, utrpěla zranění neslučitelná se životem, zemřela ještě před příjezdem našich posádek," uvedla Bothová.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že škoda na vlaku byla předběžně vyčíslena na 50.000 korun. "Dle statistik Drážní inspekce se jedná v letošním roce o 30. usmrcenou osobu při střetnutí na železničním přejezdu. V porovnání se stejným obdobím minulého roku zaznamenala Drážní inspekce nárůst počtu usmrcených při těchto nehodách o více než deset procent, nicméně celkový počet nehod na přejezdech meziročně klesl o 27 procent," uvedl Drápal.

Omezení na trati se dotklo dvou desítky osobních vlaků, náhradní autobusy jezdily mezi stanicemi Moravské Bránice - Ivančice. Omezení na trati skončilo kolem 15:15.

Témata: Nehody vlaků Policie ČR České Dráhy