Manžel Jermanové vynadal Kupkovi z ODS. Pak přišla tvrdá reakce!

Kupka, Martin 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. srpna 2020 17:30

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová musí žehlit další problém jejího manžela! Jakub Pokorný se veřejně pustil do opozičního poslance a kandidáta na hejtmana Martina Kupku (ODS). Nešetřil přitom vulgaritami!

Vše začalo, když Kupka na svém facebookovém profilu vyvěsil fotku ze svých cyklistických výletů ve středních Čechách, kde usiluje o funkci hejtmana. Pod ni mu manžel současné hejtmanky napsal hodně vulgární vzkaz.

„Dobrý den pane Kupka, připadá mi, že jste objevil zrovna kopec. Je mi z vás na blití a ještě vedle sebe toho knírače. Parta buz*rantů,“ napsal politickému soupeři své ženy Jakub Pokorný. Svůj post pak následně smazal, jeho slova ale dál díky screenům kolují mezi lidmi.

Sám Kupka se o všem dozvěděl až o něco později z médií. „To takhle po 44 km a 11 obcích a městech sesednete z kola, otevřete internet a tam samé překvapení...“ okomentoval slova kadeřníka Pokorného.

Celou věc bere Kupka s nadhledem a humorem, což dokazuje i jeho další příspěvek na facebooku. „Dnes se naší “zběsilé" jízdy po Berounsku nemohl zúčastnit náš kamarád a kolega Pavel Pavlík. To je ten slavný "knírač", který se dnes objevil snad ve všech médiích. Pavle, výjimečně jsme to zvládli bez Tebe, ale příště s Tebou zase počítáme! A když už jsi s námi dnes nebyl, tak jsme si vzali tvůj knír všichni,“ napsal politik k fotce sebe a svých kolegů na kolech. A opravdu – všichni mají knír! Kupka k obrázku dopsal heslo „je suis knírač“.

Kupky se zastala i ODS. „Manžel hejtmanky Jermanové nadával Martinu Kupkovi za to, že jezdí na kole. Asi má něco proti cyklistům. Chápeme, vždyť byl zvyklý zneužívat služební auto kraje, asi mu to teď chybí... Naštěstí změna se blíží!“ uvedla strana na facebooku.

Šéf hnutí Ano Andrej Babiš je celou kauzou viditelně znechucen, Jermanové podle Blesku vzkázal, že si má Jermanové svého manžela doma srovnat. Sama Jermanová tvrdí, že se její manžel nechal unést a že takto rozhořčeně reagoval kvůli útokům, kterým pravidelně čelí ona sama. Dodala, že se už Kupkovi omluvila.

Poslanec ODS její omluvu přijal. „Paní hejtmanko, děkuji vám za vysvětlení. Chci v kampani skutečně křížem krážem projet celý kraj, abych viděl, co se dá kde zlepšit nebo dělat jinak a lépe. Doufám, že to vašemu manželovi nezpůsobí další traumata,“ vzkázal Pokornému Kupka.

Jakub Pokorný na sebe upozornil už dříve. Kadeřník a manžel hejtmanky za hnutí ANO byl i se svou chotí kritizován, že využívá jednoho ze služebních vozů, které jsou určeny pouze hejtmanům. Na tiskové konferenci se pak nechal slyšet, že svou paní požádal, aby se auta zbavila a že se už "žádného předmětu Středočeského kraje ani nedotkne", vyjma své ženy.

Témata: Jakub Pokorný (kadeřník) Jaroslava Jermanová (hnutí ANO) Jaroslava Pokorná Jermanová Martin Kupka (ODS) Andrej Babiš