Zemřel Stanislav Kadečka (†44): Byl členem vládní rady!

Stanislav Kadečka

Autor: stars24.cz, ČTK

20. srpna 2020 9:39 | Aktualizováno: 21. srpna 2020 13:44

Ve 44 letech zemřel člen Legislativní rady vlády a člen katedry správního práva brněnské Masarykovy univerzity Stanislav Kadečka. Podílel se také na tvorbě nového stavebního zákona.

Ve své odborné činnosti se Kadečka dlouhodobě zabýval zejména samosprávou a tvorbou práva, jakož i správními procesy a soudní kontrolou veřejné správy. Za svou činnost a vysokou odbornost v oboru správního práva obdržel v roce 2016 titul Právník roku. O Kadečkově úmrtí informoval portál Česká justice.

Napsal také monografii Právo obcí a krajů v České republice, komentáře k zákonu o místních poplatcích, byl vedoucím autorského kolektivu výkladové publikace Správní řád, spoluautorem vysokoškolských učebnic správního práva i několika příruček pro orgány územní samosprávy. Byl také hlavním editorem řady recenzovaných sborníků a dále autorem či spoluautorem více než 50 odborných statí publikovaných v Česku i v zahraničí.

Kadečka byl také členem přezkumné komise Národního akreditačního úřadu pro vysoké školství, rozkladové komise České národní banky, rozkladové komise ministerstva spravedlnosti a legislativní komise Předsednictva Svazu měst a obcí České republiky.

Témata: Stanislav Kadečka úmrtí