Borohrádek v slzách! Nehoda vlaku s autem si vyžádala dva mrtvé

Na Rychnovsku se srazil vlak s autem, dva mrtví

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. července 2020 9:37

Dva mrtvé si vyžádal včera odpoledne střet vlaku s osobním automobilem na nechráněném železničním přejezdu na okraji Borohrádku na Rychnovsku. Na místě zemřel řidič vozidla a spolujezdec. Vyplývá to z informací policie a hasičů.

Provoz na regionální trati byl na několik hodin přerušen. Ve vlaku se nikdo nezranil. Škoda je více než půl milionu korun.

Nehoda se stala mezi Borohrádkem a Čermnou nad Orlicí. České dráhy na zavedly náhradní autobusovou dopravu.

"Měli jsme to nahlášené v 16:45, ve vozidle cestovali dva lidé. Nikomu z cestujících ve vlaku se nic nestalo. Příčiny nehody se vyšetřují," řekla ČTK mluvčí policie Iva Kormošová.

Podle hasičů auto skončilo zaklíněné pod vlakem, ve vlaku byli čtyři lidé, včetně strojvedoucího. "Vlak se s autem zastavil několik desítek metrů za přejezdem, auto je zaklíněné pod vlakem. O evakuačním autobusu se ani neuvažovalo, cestující z vlaku odešli sami," řekla odpoledne ČTK mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Nehoda se stala mimo obec na železničním přejezdu směrem do lesa. Podle policie nejde o frekventovaný přejezd, je na odbočce z vedlejší silnice Borohrádek - Čermná nad Orlicí.

Témata: Nehody vlaků Pardubický kraj