Zastřelil se policista z Novojičínska. Náměstek ředitele Daněl spáchal sebevraždu!

Radím Daněk

Autor: stars24.cz, ČTK

4. července 2020 9:08

Náměstek moravskoslezského policejního ředitele Radím Daněk zemřel. Policie to uvedla na svém twitterovém účtu. Podle serveru Novinky.cz šestapadesátiletý policejní důstojník spáchal sebevraždu na Novojičínsku.

"Potvrzujeme tragickou událost, která zasáhla celou Moravskoslezskou policii. Příčiny a okolnosti úmrtí Radíma Daňka prověřují příslušné orgány. V tuto chvíli nebudeme poskytovat žádné konkrétní informace," uvedla policie. Ve zveřejněném prohlášení je také uvedeno, že policie vyloučila případné cizí zavinění.

Policejní ředitel Jan Švejdar uvedl, že jej informace o smrti Daňka hluboce zasáhla. "Jde o obrovskou lidskou tragédii, která poznamená životy mnoha dalších lidí. Je mi to moc líto. Rodině vyjadřuji upřímnou soustrast a jsem připraven poskytnout veškerou pomoc, kterou bude potřebovat," uvedl na twitteru.

I ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel vyjádřil upřímnou soustrast pozůstalým. "Nebyl to jen kolega, ale i přítel, kamarád a člověk s velkým srdcem," řekl. Dodal, že o když Daněk plnil celokrajské úkoly, nikdy nenechával bez povšimnutí běžné starosti policistů.

Hluboce mne zasáhla smutná zpráva, která dnes přišla z Moravskoslezského kraje. Jde o obrovskou lidskou tragédii, která poznamená životy mnoha dalších lidí. Je mi to moc líto. Rodině vyjadřuji upřímnou soustrast a jsem připraven poskytnout veškerou pomoc, kterou bude potřebovat. https://t.co/vbcA0NZrvN

— Jan Švejdar (@jan_svejdar) July 1, 2020

Předseda Unie bezpečnostních složek, která sdružuje policisty, hasiče, vězeňskou službu a celníky, Zdeněk Drexler Daňka označil za spravedlivého muže. "S Unií bezpečnostních složek spolupracoval již v minulosti, choval se k nám spravedlivě. Takového jednání se služebními funkcionáři není pro nás vždy samozřejmostí," řekl Drexler.

Podle informací Novinek se Daněk dnes zastřelil ve služebním autě. Policie dnes vyšetřovala sebevraždu, v souvislosti s ní odtahovala auto od přehrady u Bravantic na Novojičínsku.

Daněk ve funkci náměstka moravskoslezského policejního ředitele působil od roku 2013. Předtím několik let řídil pořádkovou policii. Řídil i obvodní oddělení v Bílovci či Fulneku. V roce 1997 se podílel na organizaci záchranných akcích během povodní v letech 1997 a 2009. Policejní jednotky řídil i během summitu NATO v Praze v roce 2002 a zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky v Praze v roce 2000.

Témata: Policie ČR sebevražda Radím Daněk