Pátrání po ztraceném miminku na Mělnicku pokračuje! Rodina prý verzi matky nevěří!

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

30. května 2020 9:10 | Aktualizováno: 30. května 2020 12:39

Policie pokračuje v pátrání po čtyřměsíčním chlapci, který se v pátek večer ztratil své matce i s kočárkem v zámeckém parku v Hoříně na Mělnicku. Policie nemá nové poznatky, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Eva Hašlová.

Chlapec má světlé vlasy a modré oči. Na sobě měl modré tričko s krátkým rukávem a teplé zelené dupačky na ramínka. Byl v šedém kočárku s černou spodní částí a hnědou rukojetí. Na místo dnes dorazí poříční oddíl policie, který bude prohledávat okolní řeky. V blízkosti parku je soutok Labe a Vltavy. Policie chce na místě využít i dron.

"Do současné chvíle nemáme žádné nové poznatky a i dnes budeme pokračovat v pátrací akci po pohřešovaném miminku," řekla Hašlová. V pátek se do pátrací akce zapojily desítky policistů, hasiči, ale i vrtulník s termovizí.

Vrtulník dnes nasazen zřejmě nebude. "V případě potřeby jsme ale připraveni vrtulník okamžitě povolat," řekla policejní mluvčí.

S pátráním pomáhají i hasiči, kromě profesionálních hasičů z Mělníka chlapečka hledají také dobrovolní hasiči z okolí. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Gabriela bylo pátrání v pátek ve 22:00 přerušeno, hasiče o pomoc policie požádala opět dnes v 08:00. "V pátek taktika byla o tom, že se prohledávala místa v dochozí vzdálenosti od místa, kde byl kočárek naposledy viděn," řekl Gabriel. Hasiči na místě měli i člun.

Portál iDnes.cz dnes bez jmenovaného zdroje uvedl, že rodina verzi únosu dítěte nevěří kvůli drogové závislosti matky, která údajně péči o dítě špatně zvládala. "Tuto informaci nemám," uvedla k tomu policejní mluvčí.

Policie v pátek po dítěti pátrala také na Kladensku, kde se odpoledne v Bělči ztratila nezletilá dívka. I zde se do pátrání kromě policie zapojili hasiči. Povolán byl i psovod a vrtulník s termovizí. Dívka byla nalezena leteckou službou asi 100 metrů od místa, kde se ztratila.

Témata: Policie ČR děti