Kdy mohou pacienti do lázní? Nové informace!

Františkovy lázně

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

24. dubna 2020 10:25

Lázně mohou od pondělí opět začít přijímat pacienty na léčebnou rehabilitační péči. Podle prezidenta Svazu léčebných lázní a ředitele Lázní Jáchymov Eduarda Bláhy ale reálně ještě nějakou dobu potrvá, než budou moct lázně opět otevřít.

Lázně, které jsou už měsíc zavřené a zaměstnanci jsou v lepším případě doma v režimu překážky v práci, musí připravit obnovení provozu, stáhnout některé zaměstnance zpět a domluvit dostatečný počet klientů. První klienti by tak mohli začít přijíždět na počátku května.

Podle vládních nařízení musí lázně zatím ubytovávat klienty v jednolůžkových pokojích, při stravování musí zachovávat dostatečný odstup a na léčebných procedurách musí být maximálně pět lidí včetně zdravotnického pracovníka.

Povolení přijímat klienty se zatím vztahuje pouze na lůžkovou lázeňskou léčebnou péči. Například v Jáchymově mají takových lůžek zhruba 700. Při dodržení podmínky jednoho pacienta na pokoji by tak lázně teoreticky mohly přijmout až 350 lidí.

Františkovy Lázně chtějí přivítat nové hosty lázeňských provozů po vynucené pauze kvůli koronavirové epidemii už první květnový víkend. Františkovy Lázně se v první vlně obrátí na klienty, kteří měli přijet, ale kvůli opatřením proti šíření koronaviru nemohli

Témata: lázně Františkovy Lázně