Otevřené obchody: Ode dneška farmářské trhy a řemeslníci!

Farmářské trhy

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

20. dubna 2020 8:45

Na pondělí připadá první z pěti etap vládního plánu na uvolňování opatření proti šíření koronaviru v Česku. Kam se již dnes můžete vydat?

Ode dneška mohou znovu otevřít provozovny řemeslníků, farmářské trhy, autobazary či autosalóny. Řada radnic je připravena farmářské trhy okamžitě obnovit. Musí ale dodržet některá opatření. 

Stánky budou dál od sebe, návštěvníci budou mít k dispozici jednorázové rukavice a dezinfekci. Zrušené jsou doprovodné kulturní programy a ochutnávky. V hlavním městě například začnou fungovat trhy na Tylově náměstí v Praze 2, ovšem zhruba s polovinou stánků. Naopak v Praze 5 zatím trhy nebudou.

Fungovat mohou od pondělí také psí salóny, povoleno je rovněž konání svateb do deseti lidí a s venkovním tréninkem mohou v menších skupinách začít profesionální sportovci.

Zatímco psí salóny dnes otevřít mohou, kadeřnictví a holičství mají zůstat zavřená až do 25. května. Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula to vysvětlil tím, že v klasickém kadeřnictví nastává bezprostřední přímý kontakt mezi cizími lidmi, což je z hlediska epidemie rizikové.

Témata: Obchody Farmářské trhy Řemeslníci