Smrt zdravotní sestry je dál záhadou! Obětovala se, tvrdí nadřízená!

Thomayerova nemocnice, kde zdravotní sestra pracovala

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. dubna 2020 15:20

Byl to šok, když před více než týdnem došlo k úmrtí zdravotní sestry nakažené koronavirem. Celou záležitost nadále vyšetřuje policie. Její nadřízená se opět rozhodla promluvit a tvrdí, že se zdravotnice obětovala, aby zachránila život nakaženému taxikáři.

Smrt zdravotní sestry z Thomayerovy nemocnice, u které testy po kontaktu s nakaženým taxikářem prokázaly nákazu koronavirem, dál zůstává záhadou. Byla sice provedena pitva, ale její výsledky policie neprozradila. Pracuje se s teorií tzv. náhlého úmrtí. Její nadřízená Martina Vašáková už dříve naznačila, že roli mohl sehrát stres.

Podle Vašákové byla její podřízená jmenovitě obviněna z toho, že nakazila další personál v nemocnici, což byla pomluva a absolutní nesmysl. „Volala mi v pátek, to jsem už věděla, že je něco v nepořádku, protože ona měla pocit hanby a nespravedlnosti z toho, co se povídalo v médiích,“ řekla webu novinky.cz. 

„Říkala, že její tatínek, když viděl pořad v televizi, málem dostal infarkt, teď cituji Věrku, co říkala. V pátek, když mi volala, plakala do telefonu, že podá výpověď a nebude tu chtít už nikdy pracovat, že je to hrozná špína, co je na ni házená,“ svěřila se přednostka pneumologické kliniky. Pro ni a kolegyně byla zpráva o úmrtí sestry neskutečnou ranou.

Vašáková dále uvedla, že i úplně zdravý člověk může zemřít na těžký stres. „Tomu těžce nemocnému člověku, kterého by někdo ani nekřísil vzhledem k té řadě nemocí a obezitě, tak ona spolu s týmem lidí v Thomayerově nemocnici mu dala šanci na život. Ona sama sebe obětovala,“ dodala.

Témata: Nemocnice Thomayerova úmrtí Policie ČR