Záhadné úmrtí zdravotní sestry se řeší dál: Co ukázala pitva?!

nemocnice

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. dubna 2020 13:23 | Aktualizováno: 2. dubna 2020 4:15

Policie od neděle vyšetřuje záhadné úmrtí zdravotní sestry z Thomayerovy nemocnice, u které testy potvrdily nákazu koronavirem. Virus ale smrt podle původních informací nezpůsobil. Co ukázala pitva?

V neděli zasáhla celé Česko zpráva o prvním úmrtí zdravotníka v souvislosti s koronavirovou epidemií. U zdravotní sestry z pražské Thomayerovy nemocnice testy nákazu potvrdily. Podle náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly ale nemoc Covid-19 nebyla příčinou její smrti. Ta je zatím předmětem policejního vyšetřování.

Dle nejnovějších informací už proběhla nařízená pitva. „Můžu potvrdit, že soudní pitva byla provedena, její výsledky má policie k dispozici. Případ i nadále šetříme jako náhlé úmrtí,“ řekl webu blesk.cz dnes ráno policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Přednostka pneumologické kliniky nemocnice Martina Vašáková včera ve vysílání ČT naznačila, co mohlo sehrát roli v tomto tragickém případě. Zesnulá zdravotnice prý těžce nesla, co se o ní psalo. „Prostě se domnívám, že ten stres byl jeden určitě z přispívajících faktorů jejího odchodu,“ řekla.

Dnes dorazila z Thomayerovy nemocnice další zpráva o nákaze mezi pracovníky. Prokázala se totiž u dalších pěti sester z oddělení následné péče. Všichni nakažení zaměstnanci jsou v domácí karanténě.

Témata: Nemocnice Thomayerova lékaři Policie ČR