Koronavirus stranou: V ZOO Praha se narodilo slůně!

V ZOO Praha se narodilo slůně (foto: Roman Vodička)

Autor: stars24.cz, ČTK

27. března 2020 19:42

V pražské zoologické zahradě se dnes nad ránem narodilo slůně. Matkou je slonice indická Tamara a slůně je v pořádku. Pohlaví zatím zoo nezná. Ředitel zahrady Miroslav Bobek o tom dnes informoval na twitteru.

Zoologická zahrada v Troji v nejbližších dnech očekává ještě porod druhé březí slonice, Janity. Otcem dnes narozeného i očekávaného slůněte je samec Ankhor.

"Moc děkuji kolegům z Údolí slonů! Vzhledem k celkové situaci a nutnosti pracovat ve dvou oddělených týmech to pro ně bylo ještě mnohem složitější než kdy dříve. S napětím teď budeme očekávat porod druhé březí slonice, Janity," napsal Bobek.

Samice slona indického Janita a Tamara přivedly ne svět už v roce 2016 Rudolfa a Maxmiliána, první slůňata počatá a narozená v Praze. Maxmilián a o půl roku mladší Rudolf brzy oslaví čtvrté narozeniny a už dnes váží každý více než tunu.

První slůně narozené v pražské zoo za její téměř devadesátiletou historii byla sloní samička Sita. Na svět přišla v únoru 2013. Její matka Donna se do Prahy dostala v roce 2012 z Rotterdamu už březí. Sloni jsou v pražské zoo chováni od roku 1933. 

Témata: ZOO Praha Sloni