František Štěpánek (†66): Sebevražda miliardáře zasáhla celý kraj!

František Štěpánek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. března 2020 16:18 | Aktualizováno: 12. března 2020 22:50

Český byznys dnes zasáhla jedna velice smutná zpráva. Ve věku 66 let náhle zemřel miliardář a uhlobaron František Štěpánek. Podle některých neoficiálních informací spáchal sebevraždu.

Dnes náhle zemřel miliardář, většinový vlastník a předseda dozorčí rady firmy Sokolovská uhelná František Štěpánek (†66). Společnost o jeho úmrtí informovala na webu. Štěpánek tam začínal jako předák, pak byl výrobním i generálním ředitelem. V roce 2004 ji spolu s Jaroslavem Rokosem a Janem Kroužeckým privatizoval za 2,6 miliardy korun.

„Naše firma i celý region v jeho osobě ztrácí obrovského patriota, který žil pro tento kraj i tuto společnost. Byl jedním z hlavních iniciátorů podpory regionu, významných investičních i revitalizačních projektů, které zásadní měrou přispěly k rozvoji Sokolovska i celého kraje,“ uvedla firma v prohlášení na webu.

Dostupné informace hovoří o tom, že Štěpánek zřejmě spáchal sebevraždu. Společnost příčinu úmrtí neuvedla. Vedení také vyjádřilo hluboký zármutek nad jeho náhlým odchodem i upřímnou soustrast rodině.

Podle údajů magazínu Forbes z loňského října měl Štěpánek majetek ve výši sedmi miliard korun. Investoval do regionálního fotbalu, golfu, koupaliště nebo finančně podporoval místní nemocnici.

Témata: František Štěpánek úmrtí Sokolovská uhelná