Tragická nehoda na Liberecku u obce Bílý Kostel: Řidič z "bavoráku" zemřel!

Dopravní nehoda u Bílého Kostela (19.2.2020)

Autor: stars24.cz, ČTK

19. února 2020 13:15 | Aktualizováno: 19. února 2020 14:33

Tragická nehoda uzavřela dnes ráno frekventovanou silnici 13 z Liberce na Děčín u Bílého Kostela na Liberecku. Čelně se tam střetlo nákladní auto s osobním BMW. Řidič osobního vozu na místě zemřel a řidič nákladního utrpěl středně těžké poranění, vyplývá z informací od mluvčích policie a záchranné služby. Silnice zůstane zavřená zřejmě do odpoledne.

Nehoda se stala před 07:30 na dvoupruhu za Bílým Kostelem směrem na Děčín. "Řidič osobního vozidla tovární značky BMW jedoucí ve směru od Liberce na Děčín ze zatím nezjištěných důvodů vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič BMW střet nepřežil. "Utrpěl zranění neslučitelná se životem, kdy lékař konstatoval smrt," uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Zranění řidiče nákladního vozu hodnotí záchranáři jako středně těžké. "Byl při vědomí, na místě komunikoval a byl převezen pozemní posádkou na traumacentrum liberecké nemocnice," dodal Georgiev.

Silnice zůstane do odvolání kvůli vyšetřování nehody uzavřená. "Ve směru od Děčína odkláníme v Rynolticích dopravu na Janovice v Podještědí," uvedla Baláková. Motoristé jedoucí od Liberce mohou místo objet přes Bílý Kostel a Chotyni. Podle předběžných odhadů potrvá uzavírka do 13:00.

Témata: Dopravní nehody Nehody aut Policie ČR