Smrtelná nehoda u Slavkova: Jeden mrtvý, tři těžce zranění!

Dopravní nehoda u Slavkova (19.2.2020)

Autor: stars24.cz, ČTK

19. února 2020 12:42

Nehoda nákladního a osobního auta zastavila dnes ráno u Slavkova u Brna asi na pět hodin provoz na hlavním tahu I/50 z Brna na Slovensko. Vozy se střetly čelně, jeden muž zemřel, další tři se těžce zranili. ČTK to řekli mluvčí policie a záchranné služby. Nehoda se stala před 7:00, provoz policie obnovila kolem poledne.

"Podle prvotních informací řidič osobního vozu přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru. On a jeho tři spolujezdci utrpěli zranění, kterým jeden z nich na místě podlehl," uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Tři lidi z vozu vyprošťovali hasiči. Záchranná služba na místo vyslala šest posádek včetně vrtulníku. Jeden z mužů zemřel ještě před příjezdem záchranářů. "Další tři pacienty jsme s těžkým poraněním převezli na urgentní příjmy brněnských nemocnic," uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Šlo o tři mladé muže. Řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění.

V místě nastaly dopravní komplikace, směrem z Brna se auta nedostala, od Uherského Hradiště se jezdilo objížďkou přes Křenovice. Mluvčí policie Petr Vala uvedl, že směrem na Brno se kolony netvořily, vozy plynule jely po objízdné trase přes Křenovice. U vozů jedoucích od Brna byla situace komplikovanější, policie doporučovala nesjíždět z D1 na silnici I/50, kdy osobní vozy mohly použít sjezd u Rousínova, nákladní vozy pak u Vyškova a jet směrem na Bučovice. V kopci před Slavkovem však podle Valy zůstaly stát nákladní vozy, které se nemohly například z důvodu nákladu otočit do protisměru.

Kvůli omezení se podle webu krajského integrovaného dopravního systému zpožďovaly i některé autobusové linky, a to 106, 601 a 631. Zpoždění dosahovalo až 40 minut.

Témata: Dopravní nehody Nehody aut Policie ČR