Vážná srážka tramvají v Brně: Pět zraněných!

Srážka tramvají v Brně (17.2.2020)

Autor: stars24.cz, ČTK

17. února 2020 9:27

Pět lidí bylo dnes zraněno při srážce dvou tramvají v Křížové ulici v Brně. Tři zranění skončili v nemocnici. ČTK to řekla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Tramvajová doprava je v místě přerušená, omezení se dotklo šesti linek, a to tramvajových 2, 5, 6 a autobusových 44, 82 a 84. V obou tramvajích cestovalo dohromady 200 lidí, řekl ČTK provozní ředitel brněnského dopravního podniku Jan Seitl.

Nehoda se stala v 8:25. Podle zpravodaje ČTK na místě jedna z tramvají zezadu narazila do druhé. "Zranilo se celkem pět lidí, dva z nich jsme ošetřili na místě. Další tři vezeme do nemocnic," uvedla mluvčí. Mladá žena a muž středního věku utrpěli podle mluvčí lehká poranění, jeden z řidičů tramvaje středně těžké.

Mluvčí policie David Chaloupka ČTK řekl, že v místě jsou dopravní komplikace, dopravu v místě tak řídí policisté.

Omezeny jsou linky městské hromadné dopravy. Linka 2 jede od zastávky Václavská ve směru z centra odklonem přes Mendlovo náměstí, ulicí Hlinky do smyčky Pisárky. Linka 5 jede pouze v úseku Štefánikova čtvrť - Mendlovo náměstí. Linka 6 jede v úseku Krematorium - Česká obousměrně ulicí Renneskou, dále Nové sady - Hlavní nádraží - Náměstí Svobody. Linky 44, 82 a 84 jezdí v úseku Křídlovická - Mendlovo náměstí odklonem přes Nové sady, čímž vynechávají zastávku Poříčí.

Témata: Tramvaje Nehody tramvají Brno