Výbuch v Kladně: Zemřela žena, 14 zraněných!

Výbuch a požár v panelovém domě v Kladně (25.1.2020)

Autor: stars24.cz, ČTK

25. ledna 2020 10:55

Při požáru panelového domu v Kladně v noci na dnešek zemřela žena. Zraněno bylo 14 lidí a hasiči evakuovali 115 lidí. Příčinu vzniku ohně zjišťuje vyšetřovatel. Na místo přijel statik, který posoudí poškození domu, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Hasiči na místo vyjížděli před 03:30. "V době příjezdu hasičů byl byt v 11. patře požárem kompletně zasažen a požár se rozšířil i do bytu nad ním do 12. patra," uvedl Svoboda. Na místě zasahovaly desítky hasičů, zhruba po hodině byl oheň pod kontrolou.

"V bytě zasaženém výbuchem a následným požárem nalezena žena ročník 1958 bez známek života. Další osoba z tohoto bytu, muž ročník 1958 z bytu vyběhl ven, nyní je s popáleninami hospitalizován," informovali policisté na twitteru.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergerové bylo na místě 13 posádek záchranářů. Ošetřili 13 lidí, kteří se nadýchali kouře, po nezbytné péči na místě pak většinu převezli do kladenské nemocnice. "Jedna osoba byla vážně popálená. Po intenzivní péči včetně připojení na umělou plicní ventilaci byla převezena do pražské nemocnice Vinohrady," dodala mluvčí.

Zásah a použití výškové techniky podle Svobody značně komplikovala zaparkovaná vozidla. Vyšetřování příčiny požáru pokračuje, na místo přijel i speciálně cvičený pes pro vyhledávání urychlovačů hoření. Lidé si mohou až do devátého patra domu dojít pro osobní věci, u vyšších pater to není možné. Dům je odpojen od veškerých energií a teď v něm nemohou obyvatelé zůstat. Většina evakuovaných je u příbuzných, o několik lidí se starají pracovníci kladenského magistrátu.

Témata: požár kladno Hasiči