Prezident Miloš Zeman dnes slaví 73. Narozeniny!

Do Prahy zavítal srbský prezident Tomislav Nikolić, sešel se s Milošem Zemanem

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

28. září 2017 16:02

Milovaný i nenáviděný třetí prezident České republiky býval často kritizován za svou blízkou náklonnost k oslavám a hlavně k popíjení obecně.

I díky této zásluze bylo Česko již několikrát prezentováno ve světě jako národ pijanů. Dnes má prezident k oslavě ale skutečný důvod. Je ovšem faktem, že bývalý předseda poslanecké sněmovny má několik let trvající problém s končetinami, který se bohužel zhoršuje. Trápí ho prý bolesti a otékání nohou a nesmí je přetěžovat. S přibývajícím věkem je tedy pochopitelné, že třiasedmdesáté narozeniny nebudou taková party, jako tenkrát na korunovačních klenotech.

Příští rok nás navíc čeká již druhá přímá volba prezidenta. Miloš Zeman, který bude znovu kandidovat, se tak o post ‘‘popere‘‘ například s textařem a producentem Michalem Horáčkem, s bývalým předsedou Akademie věd ČR Jiřím Drahošem či s politikem působícím za Občanskou demokratickou stranu Jaroslavem Kuberou, který svou kandidaturu ale ještě stále zvažuje. Současný prezident tak musí více odpočívat a šetřit své zdraví, volby jsou totiž už doslova za dveřmi.

Témata: Miloš Zeman