Zlomená Tereza přijala ortel soudu: Češku čekají Vánoce ve vězení!

Tereza Hlůšková 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. prosince 2019 13:10 | Aktualizováno: 19. prosince 2019 22:58

Pákistánské soudy si s odsouzenou Češkou pěkně pohrávají. Ještě počátkem týdne měla Tereza H. naději, že letošní Vánoce stráví v rodné zemi, nejnovější vývoj případu ji ale vzal vítr z plachet. Co se přihodilo?

Tereza, kterou v Pákistánu odsoudili k téměř devíti letům vězení, cítila před Vánocemi šanci na propuštění. Soud totiž počátkem prosince vyhověl její žádosti o urychlené jednání. Datum stanovil na dnešní den, tedy 18. prosinec. Do Česka ale dnes dorazily špatné zprávy.

K přelíčení totiž nakonec nedošlo, a tak i letošní Vánoce stráví odsouzená Češka ve vězení. „Nejvyšší soud v Láhauru zrušil soud, který se měl konat 18. prosince. Zasedání soudu bylo zrušeno kvůli záležitostem úřadu. Je to již podruhé,“ řekl serveru blesk.cz zpravodaj Alí Aršád.

„Nejvyšší soud v Láhauru brzy oznámí nový termín Terezina odvolacího soudu. Tereza bude slavit Vánoce se svými spoluvězeňkyněmi v pákistánském vězení,“ dodal novinář, který případ stále bedlivě sleduje.

Tereza přitom byla z předchozího rozhodnutí soudu štěstím bez sebe a kamarádkám zpoza mříží říkala, že už ji konečně propustí. Nedá se tedy vyloučit, že po tom, co se stalo v posledních hodinách, upadne naopak do deprese.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán