Miloš Zeman o střelbě v nemocnici: STRACH o syna!

Miloš Zeman 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. prosince 2019 15:01

Miloše Zemana zajímala úterní střelba ve Fakultní nemocnici v Ostravě nejen jako prezidenta republiky, ale také jako otce. Pracuje tam totiž jeho syn David. Hlava státu včera popsala své obavy.

Dvaačtyřicetiletý střelec Ctirad Vitásek v úterý zabil v čekárně polikliniky ostravské fakultní nemocnice šest lidí a tři zranil. Kriticky zraněná žena zemřela ve čtvrtek a stala se tak sedmou obětí. Vrah asi tři hodiny po útoku v Děhylově na Opavsku spáchal sebevraždu. Celá smutná událost neunikla ani pozornosti hlavy státu.

Jak vás stars24.cz informoval, v nemocnici pracuje syn prezidenta z prvního manželství David Zeman, který jako neurolog a biochemik také přednáší na Lékařské fakultě Ostravské univerzity. Údajně sice tráví většinu času „relativní izolaci od okolního světa v laboratoři“, přesto zavládly na Pražském hradě obavy, že by se také mohl útočníkovi připlést do cesty.

To se naštěstí nepotvrdilo. Obrovská lidská tragédie prezidenta přesto zasáhla. „Když jsem se to dozvěděl, tak jsem měl pochopitelně o něj strach. A právě tento strach mi umožnil ještě více se vcítit do bolesti lidí, kteří přišli o své blízké,“ řekl Miloš Zeman ve čtvrtek ve vysílání televize Barrandov Jaromíru Soukupovi.

Prezident také ve svém pravidelném pořadu ocenil práci zasahujících policistů a naznačil, že zabránit podobnému útoku je přinejmenším velice složité. „Když jsou postranních vchodů desítky, větší počet než tři, tak je to téměř nemožné,“ domnívá se hlava státu.

Témata: Miloš Zeman střelba ve Fakultní nemocnici v Ostravě (10. 12. 2019)