Sledovali jsme ŽIVĚ: STŘELBA v nemocnici v Ostravě! Šest mrtvých! Pachatel SE ZASTŘELIL!

střelba ve Fakultní nemocnici v Ostravě (10. 12. 2019) 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz, ČTK

10. prosince 2019 8:36 | Aktualizováno: 10. prosince 2019 22:02

Policie dnes zasahovala ve Fakultní nemocnici v Ostravě, kde útočil dvaačtyřicetiletý střelec, který zabil pět lidí, šestý postřelený zemřel při operaci. Na místo míří ministr vnitra Jan Hamáček a prezident Miloš Zeman. Policie následně vypátrala hledaný vůz Renault Laguna, útočník se ale před jejich zásahem střelil do hlavy. V nemocnici následně zranění podlehl.

Útočník postřelil celkem devět lidí, šest jich zemřelo. Další tři byli zraněni, dva by mohli být mimo ohrožení života, další ale podstupuje rozsáhlejší operaci. Ve zdravotnickém zařízení zabíjel takzvaný tichý střelec. Bez varování začal střílet na poliklinice nemocnice v čekárně traumatologické ambulance mezi 07:00 až 07:30.

Okolí nemocnice je uzavřeno stejně jako přilehlá univerzita. Střelba se ozvala po sedmé hodině ranní, v nemocnici se ale doteď pohybují policisté. Pacienti byli po útoku zavření na pokojích a nemají vycházet.

Policie následně uvedla, že zná jméno a zveřejnila fotografii podezřelého a uvedla, že se pohybuje ve stříbrnošedém vozidle Renault Laguna se státní poznávací značkou 9T57401. Potvrdila, že muž střílel z krátké ruční zbraně. Následně automobil nalezla, pachatel se ale před zásahem strážníků střelil do hlavy. 

Podle informací České televize útočník spáchal sebevraždu nedaleko Loděnice v Děhylově poblíž Ostravy. Následně ale vyšlo najevo, že nezemřel na místě a byl převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě, v níž pachatel sám střílel. Navzdory zásahu lékařů následně zemřel.

"42 letý muž se před zásahem policie střelil do hlavy, je mrtev. Děkujeme veřejnosti za součinnost a pomoc při pátrání," uvedla policie na twitteru. 

Témata: střelba ve Fakultní nemocnici v Ostravě (10. 12. 2019) Policie ČR krimi