Kaufland šokoval: Zaměstnancům údajně zakázal jíst a pít!

Nákupy a obchodní řetězce, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. ledna 2018 11:08

Obchodní řetězec Kaufland nařídil svým zaměstnancům od druhého dne nového roku zákaz konzumace jídla a nápojů na pracovních pozicích. Najíst a napít se mohli jen ve společné místnosti. Po kritice však obchod od interního nařízení ustoupil.

Informoval o tom iRozhlas.cz. Zaměstnancům k novému roku nadělil obchodní řetězec Kaufland nemilé překvapení. V interní zprávě dostali pracovníci obchodu příkazem, že nesmějí na pracovních pozicích jíst ani pít. "Jídlo a pití se s okamžitou platností smí konzumovat výhradně na společenské místnosti nebo kuřárně. Na žádném jiném místě filiálky nelze mít lahev s pitím a pít, ani jídlo a jíst," stálo v dokumentu, který jeden pracovník vyfotil a dal na Facebook.

Povoleno jíst a pít měli pouze zaměstnanci, kteří měli potvrzení od lékaře. Zákaz se vztahoval i na letní měsíce. Příspěvek od neznámého prodavače, který ofocený interní dokument dal na Facebook, má přes 900 komentářů a téměř 2000 sdílení. O odvolání zákazu nakonec informoval Odborový svaz pracovníků obchodu (OSPO), který poskytl serveru iRozhlas.cz vyjádření. "Interní zákaz konzumace čehokoli na prodejní ploše, který se včera dostal k zaměstnancům Kauflandu, neplatí," sdělila serveru mluvčí odborů Eva Presová s tím, že byli v kontaktu s vedením personálního oddělení obchodního řetězce.

"Došlo k selhání interní komunikace," ujistilo odbory vedení Kauflandu. Tisková mluvčí řetězce pro server dodala: "Pracovníci na pokladnách a informacích mohou mít lahev s pitím přímo na svém pracovišti na k tomu určeném místě. Pracovníci ve skladu mohou mít lahev s pitím v kanceláři na příjmu zboží. Pracovníci pekárny a obslužného pultu mohou mít lahev s pitím v zázemí pultu,“ upřesnila mluvčí Kauflandu Renata Maierl.   

Témata: kaufland Obchody