Další tragická nehoda autobusu s dětmi: Zemřela učitelka!

Autobus, ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

14. listopadu 2019 14:39 | Aktualizováno: 14. listopadu 2019 16:42

Při nehodě nákladního auta a autobusu se školáky u Nové Vsi na Mělnicku dnes zemřela jedna žena a 11 lidí, převážně dětí, se zranilo. Mrtvou je učitelka z autobusu. Lehce zraněných bylo devět dětí a druhá učitelka, řidič autobusu je zraněn vážně. Silnice I/16 je v úseku mezi kilometry 31 a 41 zavřená v obou směrech. ČTK to řekly policejní mluvčí Markéta Johnová a mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Nehoda, při které autobus podle prvních informací naboural zezadu do nákladního vozu, se stala na silnici kousek od kruhového objezdu, kde se sjíždí na teplickou dálnici D8. Řidič autobusu zůstal po havárii ve voze zaklíněný, s jeho vyproštěním pomáhali hasiči. Dechová zkouška u něj neukázala přítomnost alkoholu. "Příčinu a další okolnosti nehody policisté vyšetřují," uvedla Johnová.

Podle informací ČTK byly v autobusu děti starší deseti let, které se vracely ze školního výletu. Česká televize uvedla, že v autobuse jelo 45 školáků. Informaci, z jaké školy studenti byli, teď policie nebude sdělovat, řekla ČTK policejní mluvčí Lucie Nováková. "Nezletilým osobám z autobusu se v této chvíli věnují krizoví interventi," uvedla mluvčí.

Ve směru na Velvary i ve směru na Mělník se na silnici tvoří kolony, na místě pokračuje odstraňování havarovaných vozů a úklid silnice. Podle policejní mluvčí by silnice měla být otevřena kolem 18:00 po odstranění následků dopravní nehody.

— Policie ČR (@PolicieCZ) November 14, 2019

Učitelka, která zemřela, seděla na předním sedadle. "Přivolaný lékař na místě konstatoval smrt, její zranění byla neslučitelná se životem," uvedla Effenbergerová. Řidič byl s vážnými zraněním po nezbytné péči převezen do pražské vinohradské nemocnice. Děti měly podle mluvčí záchranky převážně pohmožděniny a lehčí poranění, po ošetření na místě byly přepraveny do pražských nemocnic Motol, Bulovka a v Krči. Druhou pedagožku s lehkými zraněními převezli záchranáři též do nemocnice. Na místě zasahovalo pět posádek záchranářů a k tomu ještě lékař.

Autobus podle nápisu na karoserii zřejmě patří společnosti Zeas Lysice, vyjádření společnosti ČTK zjišťuje.

Nehoda autobusu se dnes stala také u Břeclavi. Při srážce autobusu, dodávky s návěsem a osobního auta se tam lehce zranilo šest lidí. Ve středu ale Slovenskem otřásla závažná nehoda autobusu, v němž cestovali hlavně školáci, s kamionem u Nitry, při níž zemřelo 12 lidí, z toho nejméně čtyři nezletilí.

Témata: Nehody autobusů Autobusy Dopravní nehody