Sněhová kalamita na D1: Auta projedou jen pomalu, kamiony stojí!

Sněhová kalamita na dálnici D1 (13.11.2019) 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. listopadu 2019 9:19 | Aktualizováno: 13. listopadu 2019 9:39

Obávaný scénář se po roce opět opakuje. S příchodem prvního sněhu kolabuje doprava na páteřní dálnici D1. Podle informací serveru stars24.cz jedou auta jen velice pomalu, kamiony dokonce stojí a provoz blokují.

Noční můra českých silničářů je tady. Napadl první sníh, čehož se po loňské nepříjemné zkušenosti zvlášť obávali. Zatímco včera dělal na páteřní dálnici D1 problémy především porouchaný kamion, ač už tehdy dostali řidiči varování před kluzkou vozovkou v úseku mezi 90. a 110. kilometrem, dnes ráno je situace o poznání horší.

Podle informací serveru stars24.cz přímo z dálnice vydatně sněží. Auta se sunou krokem, jejich rychlost se pohybuje kolem 30 km/h. Kamiony ve směru na Prahu stojí a blokují ostatní dopravu.

Aktuální informace, které jsou k dispozici, hovoří o tom, že je momentálně nejhorší dopravní situace v okolí Humpolce. V kolonách řidiči už tradičně postojí také v okolí Prahy a Brna.

Ministr dopravy Vladimír Kremlík přitom řidičům sliboval, že se loňská kalamitní situace nebude opakovat. „Zima se blíží. Podle meteorologických předpovědí má přijít první sníh na D1 dnes v noci. O víkendu jsem proto zajel k silničářům, abych se podíval, jak jsou na zimu nachystaní,“ napsal včera na twitteru.

Podle zástupců Ředitelství silnic a dálnic je už od včera v terénu veškerá technika. Právě dálnici D1 je pak věnována mimořádná pozornost, zejména jejím modernizovaným úsekům. Silničáři řidiče upozorňují, že je nutné respektovat klimatické podmínky a jezdit opatrně. Dle mluvčího Jana Rýdla je celá dálniční i silniční síť sjízdná, komplikace způsobily jen nehody kamionů.

Témata: Dálnice D1 doprava Dálnice