Praha hlásí dopravní kolaps: Dlouhé kolony, nehody a bídné počasí!

Dopravní kolaps v Praze, ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. října 2019 8:26

Praha zažívá v pondělí ráno další velký dopravní kolaps. Řidiči tvrdnou v dlouhých kolonách, kromě nich jsou hlášeny i dopravní nehody. Situaci navíc komplikuje počasí, které způsobuje sníženou viditelnost.

Začátek pracovního týdne znepříjemnily řidičům v Praze a okolí velké dopravní komplikace. Hlášeny jsou kolony na příjezdech do hlavního města i v něm samotném, za volantem v nich lidé mohou strávit desítky minut, někde klidně i hodinu.

Podle map aktuálního provozu se kolony tvoří například v ulici V Holešovičkách i v navazující Liberecké ulici, a to ve směru do centra. V oblasti mimoúrovňové křižovatky na Bulovce navíc vše komplikuje dopravní nehoda. Kolona má několik kilometrů, sahá až k příjezdu do Prahy po dálnici D8. Se zdržením je nutné počítat i na příjezdu do Prahy po dálnici D11.

Z webových stránek Technické správy komunikací vyplývá, že na devíti místech v Praze panuje čtvrtý, tedy druhý nejhorší stupeň provozu. Jde mimo jiné o Wilsonovu ulici, Kbelskou ulici, Nuselský most a navazující Legerovu ulici, všechny ve směru do centra města.

Dopravní situace navíc dnes po ránu komplikuje počasí. Nad Prahou se totiž objevila mlha, která výrazně komplikuje viditelnost na silnicích. Počasí by se ovšem mělo postupně zlepšovat, v hlavním městě má být podle předpovědi příjemných 18 stupňů.

Témata: doprava Praha Počasí