Miloš Zeman znovu pojede do nemocnice! Čeká ho hospitalizace!

Miloš Zeman

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. října 2019 15:05 | Aktualizováno: 16. října 2019 19:58

Prezidenta Miloše Zemana opět po krátkém čase čeká cesta do nemocnice. Stejně jako konci září zamíří do vojenské nemocnice ve Střešovicích. Hlava státu by dokonce bude několik dní hospitalizována!

Zeman na konci září podstoupil pravidelnou lékařskou prohlídku ve střešovické nemocnici. Vše trvalo asi pět hodin a podle vyjádření ředitele Ústřední vojenské nemocnice Miroslava Zavorala lékaři u prezidenta neobjevily žádný zdravotní problém.

Doktoři nicméně zjistili, že je Zeman mírné dehydratovaný a objevily u něj známky únavy. Zeman následně uvedl, že dostane infuze.

Přesto se po asi třech týdnech do nemocnice vrátí. Deník N s odvoláním na tři důvěryhodné zdroje z okolí Zemana uvádí, že hlava státu by ve čtvrtek měla opět zamířit do nemocnice.

Hrad věc nechce komentovat, podle jednoho ze zdrojů ale nejde o nic vážného. „Určitě se prezidentovi nepřitížilo. Řekněme, že půjde o další běžnou návštěvu,“ řekl deníku člověk z okolí Zemana.

Později odpoledne prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček oznámil, že Zeman ve čtvrtek odpoledne nastoupí na až čtyři dny do nemocnice. „Pan prezident má naplánován rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici, který bude zahájen ve čtvrtek odpoledne a nejdéle potrvá do této neděle," řekl serveru Blesk.cz Ovčáček. Dodal, že "nejde o nic akutního, o žádný vážný zdravotní problém, kdy by bylo potřeba nějakého lékařského zákroku". Prezident chce být podle něj "fit" na oslavy státního svátku 28. října.

O tom, že má prezident Miloš Zeman zdravotní problémy, se hovoří dlouhodobě. On sám ale opakovaně uvedl, že problémy mu dělá pouze cukrovka a necitlivost v nohou.

Nově navíc přiznal, že jej trápí krevní tlak a zhoršující se sluch. „Nejenom, že se mi nelepší nohy, ale ještě špatně slyším. A aby toho nebylo málo, tak mám poměrně nízký tlak, což jsem dříve neměl,“ prozradil v rozhovoru pro Blesk prezident, který nedávno oslavil 75. narozeniny.

Témata: Miloš Zeman nemocnice