Na rozloučení s Karlem Gottem ZASAHOVALI ZÁCHRANÁŘI!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 36

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

11. října 2019 19:17

Rozloučení s Karlem Gottem na pražském Žofíně se obešlo bez konfliktů. V několika případech ale museli zasahovat záchranáři!

Fanoušci mají možnost se Gottovi u jeho rakve poklonit minimálně do 22:00. V případě velkého zájmu bude Velký sál žofínského paláce otevřený do půlnoci. Fronta čekajících se ale odpoledne začala prodlužovat, před 17:00 sahala na konec mostu Legií. Lidé, kteří přijdou po 20:00, už mohou být informováni, že se dovnitř nedostanou. 

Za velmi poklidné označili poslední rozloučení s Gottem také pražští záchranáři. "Pomohli jsme dvěma lidem, jeden z nich byl účastník akce. Jednalo se o ženu s úrazem kolene," sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Záchranáři budou na místě až do zavření sálu.

Na zdravotní stav fanoušků dohlížejí také dobrovolníci Českého červeného kříže. Na místo dorazili už ve čtvrtek ve 23:00. Své stanoviště mají na boku budovy Národního divadla směrem k řece. Starají se především o to, aby lidé stojící ve frontě neprochladli. Rozdávají jim proto čaj. Od čtvrtka do dnešních 17:00 ho do kelímků rozlili 400 litrů.

Témata: Karel Gott