Rozloučení s Karlem Gottem: Lidé zaplavili Bertramku! KDY SVÍČKY ODSTRANÍ?

Karel Gott zemřel: Pieta u jeho domu Nad Bertramnkou (5. října 2019) 27

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

11. října 2019 14:58

I v den posledního rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem v paláci Žofín přicházejí k jeho vile na pražské Bertramce desítky lidí. Přinášejí další květiny a svíčky, které už v předchozích dnech zcela pokryly část ulice před zpěvákovým domem.

Pietní místo zůstane u vily Gottových ještě několik dnů, Technická správa komunikací ulici uklidí v pondělí ráno. Gott zemřel 1. října ve věku 80 let.

Do ulice Nad Bertramkou dnes přicházeli lidé všeho věku. V cíli pak většina příchozích přispěla k rozrůstajícímu se koberci svíček a rozličných darů, které zaplavily okolí domova Gottových i vedlejší vily. Někteří lidé postávali mlčky, především starší fanynky plakaly, nebo odcházely se slzami v očích.

Se svým oblíbeným zpěvákem se přijeli rozloučit i manželé Hrušovi z Kolína. "Mají to pěkně udělané, říkáme si, že mistr si to zasloužil," uvedli k podobě piety. Jiná paní s několika příbuznými přijela z Plzeňska a na Bertramku zamířila rovnou ze Žofína.

Kromě svíček, z nichž lidé poskládali i několik srdcí, fotografií a vzkazů, dnes přibylo na pietním místě také mnoho čerstvých květin. Někteří fanoušci položili svíčky také na podezdívku plotu. Auto zaparkované uprostřed pietního místa už chrání kovový zátaras.

Gott zemřel po těžké nemoci 1. října ve věku 80 let. Poslední rozloučení se zpěvákem na Slovanském ostrově dnes potrvá do 22:00. V sobotu se ve svatovítské katedrále na Pražském hradě koná zádušní mše pro pozvané hosty. Vláda také vyhlásila na sobotu den státního smutku.

Témata: Karel Gott