KOLAPS na D1: Kilometrové kolony, zlepšení v nedohlednu!

Nehoda kamionu na D1 (24.9.2019)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz, ČTK

24. září 2019 12:38

Nehody kamiónů dnes způsobily další kolaps na páteřní dálnici D1, a to v obou směrech. Provoz je momentálně přerušen ve směru na Prahu, zprůjezdnění komunikace se očekává až během odpoledních hodin.

Dálnici D1 kolem Brna dnes v obou směrech uzavřely nehody kamionů. Ve směru na Prahu je zlepšení situace zatím v nedohlednu, v opačném směru již policisté provoz obnovili.

Kamion na 173. kilometru ve směru na Prahu se převrátil před 8:00, policisté odklánějí dopravu mezi 168. a 178. kilometrem na souběžnou silnici druhé třídy. Kamion leží mimo plochu dálnice. „Uvidíme, jak půjdou odklízecí práce a jak to půjde, tak provoz na dálnici zase vrátíme,“ řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Dle dostupných informací se odhaduje čas zprůjezdnění kolem 14:00.

Nehoda na 190. kilometru ve směru na Brno se stala před 9:00, kolem 11:00 policie zprůjezdnila jeden jízdní pruh a o čtvrt hodiny později nehodu odstranila úplně. „Policejní hlídky usměrňují provoz na objízdných trasách. Komunikace však kapacitně nemohou stačit a tvoří se kolony. Dbejte prosím aktuálních pokynů policistů a celé oblasti se pokud možno vyhněte,“ uvedl dříve Šváb.

„Panebože, ať už tu dálnici dodělají, to je tady každý druhý den. Stát tady můžete tři hodiny, nebo také pět, nebo i do večera, to se tady už mockrát stalo. Kousek od nás je zúžení a stačí málo a už to zoufale stojí,“ sdělila serveru novinky.cz vedoucí čerpací stanice v inkriminovaném úseku.

Zdržení logicky nabírají také krajské autobusové linky, podle integrovaného dopravního systému jde například o linky 401, 402, 410 a 153. Zpoždění se podle webu pohybovalo v rozmezí deset až 25 minut.

Témata: Dálnice D1 Dálnice - Opravy na D1 Nehody kamiónů Dopravní nehody doprava Brno