V Praze bouraly dvě sanitky: Záchranář to napálil do sloupu, vezl matku s dítětem

záchranáři

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz, ČTK

23. srpna 2019 22:03

Dvě nehody sanitek zkomplikovaly dnes v podvečer provoz v Plzeňské ulici v Praze. Při první narazil řidič sanitky z dosud nezjištěných příčin do sloupu, při druhé se srazila sanitka s autem. Nehody se staly krátce po sobě a nedaleko od sebe. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. V nemocnici skončilo sedm lidí, většinou jen kvůli ošetření lehčích zranění.

Nehody po 17:00 zkomplikovaly provoz u křižovatky ulic Plzeňská a Musílkova. "Policisté okolnosti obou nehod zjišťují. Podle prvních informací byly testy na alkohol negativní," uvedl mluvčí.

Sanitka, která narazila do sloupu, vezla zraněného šestnáctiletého chlapce a jeho matku. Při nehodě žena utrpěla lehký úraz hlavy, chlapci se nic nestalo. "Oba ale skončili v nemocnici, stejně jako dva záchranáři. Jeden z nich se středně těžkým zraněním," řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Při druhé nehodě byli lehce zraněni záchranář, řidič vozu a třiatřicetiletá žena.

Podle dopravního podniku skončila jedna z havarovaných sanitek na tramvajových kolejích. Tramvaje proto mezi Andělem a Vozovnou Motol jezdily zhruba hodinu a půl odklonem. Týkalo se to linek 9, 10, 15 a 16. Jejich provoz byl obnoven v 18:30. Místem už mohou projíždět i automobily.

Témata: Praha Nehody aut záchranáři