ODHALENO! Talkshow Jiřího Ovčáčka dostane název...

ODHALENO! Talkshow Jiřího Ovčáčka dostane název...

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. srpna 2019 12:14 | Aktualizováno: 9. srpna 2019 12:53

Diskuzní pořad hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka dostal svůj název. Bude se jmenovat Talkshow Jiřího Ovčáčka. Vyplývá to z programové nabídky televize Barrandov na letošní podzim.

Vznik nového televizního pořadu s jeho osobou v hlavní roli oznámil Ovčáček před několika dny na twitteru. Pořad, který bude běžet na televizi Barrandov, ale tehdy neměl ohlášený název. 

Sdělit ho nechtěl ani sám Ovčáček. Serveru EuroZprávy.cz ale prozradil, že pořad bude mít diskuzní formát. On sám bude talk show, které jsou v Česku dlouhodobě populární, moderovat. 

Jak ale vyplývá ze zveřejněného podzimního programového schématu, pořad se bude jmenovat Talkshow Jiřího Ovčáčka a televize Barrandov jeje bude vysílat každou středu večer, počínaje koncem srpna.

Češi si na název dokonce mohli vsadit, a jak se ukázalo, sázkové kanceláře se strefily. Jako nejpravděpodobnější název se v kursu 2:1 jevil podle Fortuny Talkshow Jiřího Ovčáčka, který se nakonec potvrdil.

Ve hře ale byla i varianta Co týden dal Jiřímu Ovčáčkovi (40:1), Jiří pátrá radí informuje (1000:1) nebo třeba Teď vaří šéf Ovčáček (150:1). Naopak nejméně pravděpodobný byl s kursem 9999:1 Fíkus Jaromíra Soukupa.

Pořad se díky svému formátu nevyhne ani politice, ta ale nebude jeho jedinou náplní. "Zvát budu zajímavé hosty - umělce, politiky, vědce nebo třeba spisovatele," uvedl pro EuroZprávy.cz hradní mluvčí.

Pro Ovčáčka půjde o první zkušenost s moderováním diskuzního pořadu na televizních obrazovkách. S novinářskou a mediální prací má ale bohaté zkušenosti. 

V minulosti působil jako redaktor Haló novin, Blesku a Práva. Pracoval také jako zástupce ředitelky tiskového odboru Úřadu vlády a v sekci public relations a marketingu ČSSD. Od roku 2013 zastává pozici mluvčího prezidenta republiky.

Témata: Jiří Ovčáček TV Barrandov