Hasiči jsou zoufalí. Muži v studni ve Velkých Pavlovicích je prakticky mrtvý!

Na Břeclavsku zasypala muže ve studni zemina

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. srpna 2019 8:57

Hasiči i dnes pokračují ve vyprošťování šestadvacetiletého muže, kterého v sobotu ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku zasypala zemina ve studni v hloubce asi deset metrů. Podle nich je ale už po smrti.

Zatímco v sobotu hasiči mluvili o tom, že muž mohl přežít ve vzduchové kapse, nyní už pracují s verzí, že hledají jen tělo. Na dně studny se totiž objevila znovu voda. Práce postupují pomalu s ohledem na statické zabezpečení studny. Na místě jsou i báňští hasiči.

Případ se stal v sobotu po poledni. Hasiči ještě odpoledne mluvili o tom, že i když muže zasypala zemina, mohl přežít díky vzduchové kapse. "I kdyby tomu tak bylo, vzduch už by mu došel a neměl by v tomto prostoru šanci přežít," uvedl Dvořák.

Podle něj se navíc na dně studny objevila voda, muž je přitom stále ještě zasypaný pod sutinami. "Počítáme s tím, že je v hloubce deset až 11 metrů. My jsme zatím v hloubce asi něco málo přes osm metrů. V noci to odstraňoval sací bagr, ale vždy je potřeba studnu zpevnit pomocí dřev. Je nutné to dělat postupně po metrech," uvedl Dvořák.

Podle něj bude báňská služba schopná přes noc zabezpečit studnu tak, aby se nezhroutila. Hasiči tak nejspíš v pondělí budou moct pokračovat v odstraňování dalších asi dvou metrů suti, aby se k tělu dostali.

Mluvčí policie Bohumil Malášek uvedl, že muž šel do studny, aby ji vyčistil. "Podle našich informací došlo k odčerpání vody ze studny, a když byl dole, zhroutilo se to," řekl Malášek. Podle něj nelze muže prohlásit za mrtvého, dokud není tělo vytaženo, přestože asi podmínky nemohl přežít.

Témata: břeclav