KOLAPS DOPRAVY V BRNĚ? O víkendu raději nevyjíždět!

Výhled ze Staré radnice na Katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

2. srpna 2019 19:25

Doprava v okolí Brna před začátkem motoristické Grand Prix ČR silničních motocyklů byla v pátek bez větších problémů. Provoz byl sice hustší, ale nikde nezkolaboval, řekl ČTK policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podle něj na okruhu skončil dnešní program a situace kolem okruhu a policisté nemuseli hlásit nic zásadnějšího než několik nahlášených krádeží peněz a věcí v kempech. Na okruhu dnes začaly tréninky, silný provoz v okolí lze očekávat i v sobotu dopoledne a v neděli, kdy je hlavní závod.

"Na okruhu skončil program a situace je bez větších problémů. Dá se říct, je v blízkosti okruhu máme standardní pátek, možná je o nějaké procento navýšená doprava. Nikde se to ale neucpalo," řekl Malášek.

Na opatřeních kolem Grand Prix začali policisté pracovat hned od rána. Nejvíce práce měli dopravní policisté. Uskutečnila se ale i pyrotechnická prohlídka. Kromě více než stovky policistů při ní aktivně pracovali i specialisté pyrotechnici a psi cvičení na vyhledávání výbušnin.

"První bezproblémovou noční směnu mají za sebou i pořádkoví policisté. V kempech, které se postupně zaplňují, nemuseli řešit žádné závažné události," uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Kromě pátečního odpoledne policie očekává silný provoz na příjezdových silnicích v sobotu ráno a pak v neděli, kdy se konají závody. Policie doporučuje řidičům, aby počítali se zdržením a především na nedělní závody vyrazili s dostatečným předstihem. Očekává se příjezd desítek tisíc fanoušků. Dopravu v okolí Brna navíc může zkomplikovat i nájezd zahraničních fanoušků především z Německa k maďarskému závodnímu okruhu Hungaroring, kde se o víkendu jede velká cena Formule 1.

Témata: Brno grand prix doprava