UPC v Česku končí! Kabelovka a internet se mění!

Vodafone

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. srpna 2019 20:29

Novými jednateli české pobočky kabelové sítě UPC se stali Petr Dvořák, Milan Kníže a Jan Klouda, kteří působí také na nejvyšších pozicích telekomunikační společnosti Vodafone. Nové vedení UPC je výsledkem transakce, po které se Vodafone stal jeho plným vlastníkem. Informovalo o tom cnews.cz. Provozovatel kabelové sítě časem převezme název Vodafone.

Spojení bylo součástí větší transakce. Vodafone Group za 19 miliard eur odkoupil část společnost Liberty Global, konkrétně její aktiva v Německu, Česku, Rumunsku a Maďarsku.

"Do nové společnosti přinášíme množství inovací a přístup k optickým sítím. Zároveň novou sloučenou společnost obohatíme o stovky zkušených odborníků, čímž přispějeme k tomu, aby se stala špičkou na trhu," řekl ke spojení odcházející ředitel UPC Martin Miller.

Telekomunikační společnost si od spojení slibuje zejména přístup k rozsáhlé optické síti. Spojením s UPC Česká republika se Vodafone ČR rozroste o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace, která poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, 539.000 zákazníků kabelovou televizi a 200.000 uživatelů pevné telefonní linky. Vodafone v České republice poskytuje služby 3,9 milionu zákazníků.

Operátor chce po sloučení brzy představit nové balíčky služeb, které budou kombinovat mobilní, internetové a televizní služby. Služby UPC bude možné zřídit i na pobočkách operátora.

U firemních zákazníků zatím zůstanou obchodní zástupci rozdělení pro obě firmy, časem se však sloučí. To povede také k zániku značky UPC, která bude v budoucnu fungovat pod jednotným názvem Vodafone.

Vysokorychlostní optické sítě umožní rozvoj digitalizace a internetu, včetně internetu věcí, stejně jako rozvoj robotizace a umělé inteligence nebo práci s mimořádným množstvím informací. Optické sítě umožňující přenos velkého množství dat jsou také nezbytným předpokladem rozvoje technologie 5G a na ni navazujících funkčních aplikací.

Témata: UPC vodafone