Rána pro Terezu H.! Dozvěděla se tu nejhorší možnou zprávu!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. června 2019 16:53 | Aktualizováno: 16. června 2019 23:30

Češku Terezu H. čeká v Pákistánu pekelné léto. Opět totiž požádala soud o revizi rozsudku, ale odešla od něj s nepořízenou. Věřila přitom v propuštění na svobodu.

Odsouzená Tereza Hlůšková si vyslechla těsně před prázdninami nepříjemný ortel. Češka, která je přesvědčená o své nevině, opakovaně žádá pákistánské úřady o propuštění na svobodu, od soudů ale zatím odchází s nepořízenou. Naposledy se tak stalo v tomto týdnu.

Ve středu totiž její právník předal soudcům dvě žádosti. „Jedna žádost se týkala milosti nebo propuštění na kauci a další Terezina žádost byla ohledně dřívějšího soudního stání,“ sdělil Blesku pákistánský novinář Alí Aršad, který případ Terezy sleduje.

Soud si vzal dva dny na rozmyšlenou a následně rozhodl, že ani jedné ze žádostí nevyhoví. „Soud uvedl, že datum soudního jednání je stanoveno na září, tudíž se Terezin případ bude projednávat v září,“ dodal Aršad.

Peklo v pákistánském vězení tak pro odsouzenou Češku pokračuje, v létě se navíc k nynějším problémům přidá ještě nesnesitelné vedro. Teploty v Láhauru totiž v těchto měsících stoupají i přes 40 stupňů Celsia.

Terezu Hlůškovou zadrželi Pákistánci už v lednu 2018 na letišti v Láhauru. V jejím zavazadle nalezli 9 kilogramů heroinu, se kterými chtěla odletět do Irska. Namísto toho však skončila ve vězení tisíce kilometrů daleko.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán