Podraz! ČSA zničehonic ruší lety, klienti jsou naštvaní!

ČSA

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. června 2019 21:50

ČSA nepříjemně překvapily klienty, kteří si zakoupili letenky do Portugalska. Z obchodních důvodů totiž příští týden linky do Lisabonu a Porta zruší. Nespokojení zákazníci přitom upozorňují na podezřelé okolnosti.

Redakci serveru stars24.cz se ozvali nespokojení zákazníci aerolinek ČSA s tím, že dnes od společnosti obdrželi informaci o zrušení všech letů ČSA do Portugalska od 13. června. Konkrétně jde o dvě destinace: Lisabon a Porto. "Sice tvrdí, že to jsou komerční důvody, ale spojitost se Smartwings a kauzou Boeingu se zcela jasně nabízí," napsal nám jeden z klientů.

"Vážení cestující, kontaktujeme Vás ohledně Vaší rezervace letů do Portugalska. Je nám líto, ale všechny lety mezi Prahou a Portugalskem (Lisabon a Porto) od 13. června až do konce letní letové sezony byly z obchodních důvodů zrušeny," stojí ve zprávě, kterou ČSA adresovaly klientům. Těm je nyní nabízena plná refundace zakoupených letenek.

Nejprve skončí 11. června linka do Porta, o den později pak ta do Lisabonu. ČSA linky zrušily tak, aby cestujícím nemusely vyplácet žádné dodatečné kompenzace. S linkami se končí po čtyřech letech provozu. Mluvčí aerolinek Vlaďka Dufková uvedla, že nesplňují obchodní očekávání.

O postižených klientech informuje i server TN.cz. Referuje o příběhu skupiny 150 dětí, které měly s ČSA odletět na mezinárodní baletní soutěž do Porta. Letenky měly rezervované tři měsíce dopředu, teď jim však společnost let zrušila. Hrozí tak, že na soutěž nepojedou.

Podezřelé je, že letecká společnost ještě minulý týden trvala na tom, že taneční škola musí doplatit zbytek částky (cca 320 tisíc) na její účet. Teď bude peníze vracet zpátky.

Témata: ČSA letectví cestování portugalsko