Wimbledonská vítězka Krejčíková u premiéra: Co ocenil Fiala?

Barbora Krejčíková a Petr Fiala 3

Autor: Pavel Krejčí

22. července 2024 19:06

Česko je náležitě pyšné na novou wimbledonskou vítězku Barboru Krejčíkovou, o čemž svědčí i její přijetí u vrcholných představitelů státu. Po prezidentovi Petru Pavlovi pozval tenistku na návštěvu i premiér Petr Fiala. 

Fiala o setkání ve Strakově akademii informoval na sociální síti X. "Osobně jsem ji poděkoval za výbornou reprezentaci České republiky. Jedná se nejen o obrovský úspěch, ale především o velikou inspiraci pro všechny. Je za ní dlouhodobá a poctivá píle a nasazení," napsal premiér.

Krejčíková byla už minulý týden na Pražském hradě, kam prezident Pavel kromě ní pozval i vítězku wimbledonského turnaje ve čtyřhře Kateřinu Siniakovou. Pozvání přijala i juniorská reprezentantka Jana Kováčková, která uspěla v kategorii dívek do 14 let.

Krejčíková se do wimbledonského finále dostala po semifinálovém obratu v duelu s kazašskou čtyřkou světového žebříčku Jelenou Rybakinovou. V sobotním finále vyhrála první set 6:2, stejným poměrem ale zvládla druhé dějství Paoliniová. Bylo tak jasné, že rozhodne třetí sada. Dlouho byla vyrovnaná, česká tenistka ale nakonec získala rozhodující brejk a ten proměnila v celkové vítězství na travnatém grandslamu. 

Témata: Barbora Krejčíková Petr Fiala (ODS)