Vysoké ceny potravin v Česku? Lidl oznámil Přesilovku proti inflaci

Lidl, supermarket

Autor: Jan Hrabě

15. prosince 2023 20:28

Obchodní řetězec Lidl oznámil, že promítne snížení sazby daně z přidané hodnoty do cen produktů. Od 2. ledna 2024 sníží ceny u všech výrobků, kde dochází ke změně z 15 % na 12 %. Zlevnit hodlá více než 1000 produktů 3% slevou ze sazby daně. Daňová sazba se tak u více než 1000 produktů napříč sortimentem sníží z 15 % na 9 %.

Promítnutí snížení DPH do cen potravin je dalším krokem v dlouhodobém boji proti inflaci, uvedl řetězec v tiskové zprávě. Již od začátku letošního roku snížil Lidl ceny u více než 400 dlouhodobě zlevněných produktů (ve srovnání s koncem minulého roku). Průběžně do akčních nabídek zařazuje například produkty vyhledávané vyznavači zdravého životního stylu či lidmi s různými dietními omezeními.

Nová kampaň s názvem "Přesilovka proti inflaci" má za cíl zákazníkům i nadále poskytovat tu nejvyšší kvalitu za nejnižší možné ceny na trhu. 

"Chceme podpořit české zákazníky a zároveň tak bojovat s inflací. Jsme si vědomi toho, že inflace je pro české domácnosti velkou zátěží. Proto jsme se rozhodli pro tento krok, který by měl zákazníkům pomoci snížit náklady na jejich každodenní nákupy," uvedl jednatel společnosti Lidl Zoltán Nepp.

Do cen u více než 1000 produktů napříč sortimentem se 6% snížení DPH promítne již od 2. ledna 2024. Přesilovka proti inflaci bude zahrnovat například čerstvé maso, uzeniny, čerstvé ryby, mléčné produkty, mléko, pečivo či dětskou výživu a krmivo pro domácí mazlíčky.

Témata: lidl ceny potravin Obchody