Výluka metra C potrvá celý víkend. Jaké jsou alternativy pro Pražany?

Metro

Autor: Jan Hrabě

24. února 2024 14:32

Pražané se musí během posledního únorového víkendu smířit s výrazným omezením v rámci městské hromadné dopravy. V sobotu a neděli totiž probíhá výluka na nejstarší lince metra C mezi stanicemi I. P. Pavlova a Nádraží Holešovice. 

"Z důvodu opravy trati je od soboty 24. února 2024 (od zahájení provozu) do neděle 25. února 2024 (do ukončení provozu) obousměrně přerušen provoz metra na lince C mezi stanicemi I. P. Pavlova – Nádraží Holešovice," uvádí dopravní podnik na webu.

Jako náhradní doprava je v denním provozu ve zmíněném úseku obousměrně zavedena autobusová linka XC. Alternativou může být také tramvajová linka 36 v trase Zvonařka – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Václavské náměstí – Masarykovo nádraží – Florenc – Křižíkova – Invalidovna – Palmovka – Bulovka – Kobylisy – Vozovna Kobylisy.

Podnik v souvislosti s výlukou upozornil také na to, že tramvajová linka 23 je ve směru od Královky ze zastávky Bruselská odkloněna přes zastávky Pod Karlovem a Nuselské schody do zastávky Náměstí Bratří Synků. 

Témata: Metro Dopravní podník Praha Praha