Vyhrožoval, že vystřílí třídu, schvaloval útok na FF UK! Policie zakročila, našly se zbraně

Policie u mladíka našla airsoftové zbraně i nože.

Autor: Pavel Krejčí

4. října 2024 12:45

Policie v Praze zadržela studenta, který plánoval střelbu na své spolužáky. Při domovní prohlídce u něj našli několik airsoftových zbraní a nožů. Za vyhrožování násilím mu podle agentury Reuters hrozí až čtyři roky vězení.

Policie informovala na sociální síti X, že obdržela oznámení o podezřelém chování 18letého studenta z Prahy 8, který hrozil střelbou na své spolužáky. Některé z nich navíc explicitně nenáviděl. "Své výhrůžky podporoval plánem získat zbrojní průkaz," uvedla policie.

"Kriminalisté zjistili i to, že ke střelbě na Filozofické fakultě opakovaně vyjadřoval pozitivní postoj před svými spolužáky, ústně souhlasil se spácháním tohoto činu a údajně prohlásil, že učiní totéž," uvedl Jan Daněk z tiskového odboru pražské policie.

Kriminalisté zadrželi studenta přímo v jeho domově a okamžitě zahájili trestní stíhání. Obviněný je z nebezpečného vyhrožování a schvalování trestného činu. Přestože policie žádala, aby byl vzat do vazby, soud tento návrh zamítl, a tak je mladík stíhán na svobodě. Pokud bude uznán vinným, může čelit až čtyřletému trestu odnětí svobody.

Témata: krimi Policie ČR Praha Školství