Výbuch ve Slaném: Za obecné ohrožení může hrozit až osm let

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

10. srpna 2023 21:56

Policie vyšetřuje středeční večerní výbuch ve středočeském městě Slaný. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. V případu již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení.

Středočeská policie už v tiskové zprávě oznámila, že příčinou výbuchu byly blíže nezjištěné chemikálie. "Při ohledání vnitřních prostor bytu byly na více místech nalezeny chemické látky, které pyrotechnik zajistil a zabezpečil. Ty budou následně podrobeny odbornému zkoumání," uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

V bytě, kde došlo k explozi, se nacházel pouze čtyřiačtyřicetiletý muž, jehož si převzali zdravotníci a po ošetření jej převezli do kladenské nemocnice. Z dalších bytů bylo bez zranění evakuováno 15 osob, které se domů vrátily v brzkých ranních hodinách. 

Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za což případně hrozí až osm let vězení. "Vzhledem k tomu, že doposud nemáme všechny osoby vyslechnuty a celá věc je na prvopočátku prověřování, není možné poskytnout bližší informace," dodala mluvčí. 

Na místě incidentu zasahovali policisté z obvodního oddělení Slaný, kriminalisté, kriminalistický technik a také policejní pyrotechnik. 

Témata: výbuch Policie ČR