Výbuch v Horšovském Týně na Domažlicku: Pro podezřelého si přišla zásahovka!

V Horšovském Týně došlo v noci na úterý k výbuchu.

Autor: Jan Hrabě

6. března 2024 15:30

Policie ve středu zadržela muže podezřelého z nastražení výbušného systému, který v únoru explodoval před panelovým domem v Horšovském Týně na Domažlicku. Zadržený muž si měl vyřizovat osobní spory. 

"Po několika dnech důkladného prověřování, kterému se věnoval speciální tým policistů, se před chvílí podařilo kriminalistům ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadržet podezřelého třicetiletého muže, který měl tento nástražný výbušný systém na místo uložit," uvedla policie ve středu odpoledne na sociální síti X. 

S podezřelým budou nyní provedeny potřebné procesní úkony. Podle dosavadních zjištění kriminalistů mělo být motivem protiprávního jednání vyřizování osobních sporů.

"Chtěli bychom ujistit veřejnost, že jí případné další nebezpečí v souvislosti s tímto případem nehrozí," dodala policie s tím, že o dalším vývoji případu bude informovat. 

K výbuchu podomácku vyrobeného nástražného výbušného systému na volném prostranství u panelového domu v Horšovském Týně došlo v noci z pondělí 19. na úterý 20. února. Případ si vzali na starosti krajští kriminalisté. 

Témata: výbuch Policie ČR Plzeňský kraj