Výbuch na Domažlicku: Policie zveřejnila nové informace k případu!

V Horšovském Týně došlo v noci na úterý k výbuchu.

Autor: Jan Hrabě

21. února 2024 11:09

Policie ve středu informovala o dalším vývoji vyšetřování výbuchu v Horšovském Týně na Domažlicku. Případ byl kvalifikován jako obecné ohrožení. Stále však není jasné, kdo je za nastražení systému zodpovědný. 

"Případ je v současné době právně kvalifikován jako obecné ohrožení. Stále vyvíjíme maximální úsilí pro to, abychom zjistili, kdo tento systém na místo umístil," uvedla policie ve středu dopoledne na sociální síti X.

K výbuchu podomácku vyrobeného nástražného výbušného systému na volném prostranství u panelového domu v Horšovském Týně došlo v noci z pondělí na úterý. Případ mají na starosti krajští kriminalisté. Strážci zákona v úterý sdělili, že na místě zajistili několik kriminalistických stop.

Policie se zároveň obrátila na případné svědky události či poškozené, kteří přišli v souvislosti s výbuchem k majetkové újmě, s výzvou, aby ji kontaktovali na lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně. 

Řidiči motorových vozidel, kteří projížděli Vančurovou ulicí v Horšovském Týně v nočních hodinách z pondělí 19. února na úterý 20. února, byli zároveň požádáni o poskytnutí záznamů z palubních kamer.

Témata: výbuch Policie ČR Plzeňský kraj