Vražda ženy v Mohelnici: Pachatelem má být otec jejího syna, útočil nožem

Policie ČR

Autor: Jan Hrabě

2. července 2024 8:24

Policie od nedělního večera vyšetřuje vraždu v Mohelnici na Šumpersku. V případu stíhají dvaačtyřicetiletého muže, který se doznal ke spáchání činu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 20 let za mřížemi. 

Policie přijela oznámení o nálezu mrtvé sedmatřicetileté ženy v bytě v Mohelnici na Šumpersku v neděli večer. Stopy od začátku ukazovaly na násilné úmrtí.

"Podle sousedů byl z bytu slyšet křik a poté viděli z domu odejít bývalého přítele ženy. Policisté ihned rozjeli po muži pátrání. Zajistili místo činu a přivolali na místo kriminalisty územního odboru Šumperk a krajské kriminalisty, kteří si případ převzali. Zhruba pět hodin po přijetí oznámení policisté pohotovostního a eskortního oddělení krajského ředitelství muže vypátrali a zadrželi u obce Mírov," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Kriminalisté zjistili, že v neděli po půl osmé večer muž přijel za bývalou přítelkyní, se kterou má nezletilého syna, do bytu v Mohelnici. "Muž pravděpodobně neunesl rozchod s ženou a v bytě na ní zaútočil nožem, který si přinesl. Ženě způsobil bodnořezná a bodná zranění, kterým na místě podlehla. Pak z bytu odešel," dodal mluvčí.

Zatím netrestaný muž se k činu doznal. Kriminalisté budou žádat vzetí muže do vazby. Obviněnému hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Témata: Vražda Policie ČR Olomoucký kraj