Vražda ve Velké Bíteši objasněna: Policie našla mrtvého seniora v bytě, vraha znal

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě

19. prosince 2023 10:21

Policisté z Vysočiny prozradili, jak objasnili čtvrteční vraždu seniora ve Velké Bíteši. Šlo o třetí letošní vraždu v kraji, kriminalistům se podařilo odhalit a dopadnout pachatele během několika hodin. 

Případ začal oznámením na linku 158, že dvaasedmdesátiletý muž není kontaktní, informoval web novinky.cz. Policisté proto vyrazili na místo jeho trvalého bydliště, kde museli přikročit k násilnému vstupu do bytu. "Uvnitř nalezli ležet na posteli muže, který nejevil známky života. Muž zemřel na následky bodných zranění," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Pachatele se podařilo stanovit a dopadnout během několika hodin. Šlo o třiapadesátiletého muže, který byl následně obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. 

Muž, který již byl v minulosti odsouzen za drobnou majetkovou trestnou činnost, se s obětí znal a policistům se přiznal. "Kriminalistům se podařilo zajistit vražednou zbraň, jednalo se o kuchyňský nůž. Motivem činu měly být osobní spory mezi obětí a pachatelem," vysvětlila mluvčí. 

Státní zástupce navrhl vazební stíhání pachatele, jehož okresní soud ve Žďáru nad Sázavou během sobotního odpoledne poslal do vazby. 

Témata: Vražda Policie ČR Vysočina (kraj)