Vražda v Plzni se stala mezi bezdomovci. Žena dnes v nemocnici zemřela

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

8. května 2024 21:56

Policie ve středu obvinila sedmatřicetiletého muže z místní komunity bezdomovců z vraždy, kterou se plzeňští kriminalisté zabývají od úterního odpoledne. Pobodaná žena dnes podlehla svým zraněním v nemocnici. 

Policie v tiskové zprávě uvedla, že v úterý přijala oznámení o ženě v bezvědomí na jedné z laviček v Křižíkových sadech. Čtyřiačtyřicetiletá žena měla bodná poranění a ve vážném stavu byla převezena do nemocnice, kde ve středu podlehla svým zraněním. 

"Místo a jeho okolí policisté ihned po oznámení uzavřeli a provedli jeho ohledání. I následující den se policisté zabývali celou řadou procesních úkonů a prováděli na místě a v okolí této události prověrku, které se zúčastnila celá řada policistů, včetně potápěčů zásahové jednotky, policistů ze speciální pořádkové jednotky, kriminalistů Městského ředitelství policie Plzeň, psovod a policisté z odvodního oddělení Plzeň – střed," uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Případu se chopili krajští kriminalisté, kteří vytipovali podezřelou osobu. Konkrétně šlo o sedmatřicetiletého muže, který byl v úterý večer zadržen. "Na základě zjištěných skutečností a provedení procesních úkonů zahájil vrchní komisař odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování trestní stíhání tohoto muže jako obviněného ze zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň nařídil soudní pitvu u zemřelé," dodala mluvčí.

Vrchní komisař podá podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Podle Vršecké se poškozená i obviněný pohybovali v komunitě osob bez domova. Motivem trestného činu má být vyřizování jejich partnerských neshod.

Témata: Vražda Policie ČR Plzeňský kraj